Bærer skudsikre veste til demo

Østjyllands Politi vil møde talstærkt op til aftenens demonstrationer i Randers

Østjyllands Politi melder mandag ud, at man vil møde talstærkt op til to demonstrationer, der finder sted i Randers i aften.

Der er tale om en demonstration af foreningen 'Stop islamisering af Danmark' og en moddemonstration af 'Randers for Mangfoldighed'.

Begge demonstrationer er varslet til at begynde kl. 18 på Slotspladsen og vil begge indledes med ét minuts stilhed i respekt for ofrene i weekendens skyderier i København.

- Vi er lige nu i et operationsberedskab. Det vil vi selvfølgelig også være i aften til demonstrationerne. Vi tager ligesom resten af landet dette forhøjede beredskab meget alvorligt, siger chef for beredskabet hos Østjyllands Politi Morten Anker Jensen.

Østjyllands Politi havde allerede forud for weekendens tragiske hændelser i København i sinde at møde op til demonstrationen for at holde øje med det hele. Men weekendens hændelser får nu politiet til at møde mere talstærkt op.

- Det er vigtigt, at vi både overfor potentielle trusler og borgere viser, at vi er i forhøjet beredskab. Borgerne skal vide, at vi er der til at håndtere en mulig fare, hvis den skulle opstå. I gadebilledet vil det helt konkret betyde, at der er flere af os, og at vi blandt andet bærer skudsikre veste, siger chef for beredskabet hos Østjyllands Politi Morten Anker Jensen.

Begge demonstrationer er arrangeret længe inden weekendens formodede terrorangreb.