Av: To sene mål dukkede AC Horsens

FC Nordsjælland var længe bagud mod AC Horsens, men to sene scoringer gjorde det onde ved AC Horsens

Foto: Anders Kjærbye - Scanpix

Foto: Anders Kjærbye - Scanpix

1 af 3

En scoring fra Kim Aabech så længe ud til at være nok, da AC Horsens gæstede FC Nordsjælland i Alka Superligaen.

Men Emiliano Marcondes fortsatte sin storform ti minutter før tid, da han for femte gang i tre hjemmekampe scorede.

Og da Marcus Ingvartsen en håndfuld minutter senere fik chancen fra straffesparkspletten, sikrede han 2-1-sejren for FCN. 

Læs også Anfører efter AGF-blamage: Kampen skal hurtigt ud af verden

Spillet om top-6-placeringerne i Alka Superligaen begynder for alvor at spidse til. 11 hold er stadig reelt i spil til de seks pladser, og blandt disse er både FC Nordsjælland og AC Horsens.

De østjyske oprykkere har overrasket med kynisk spil gennem hele sæsonen, og med en sejr i onsdagens udekamp i Farum, kunne de minimere hullet op til Sønderjyske på sjettepladsen til bare et enkelt point.

FC Nordsjælland havde inden opgøret lidt længere op, men de kunne med en sejr indhente netop Horsens på syvendepladsen, fire point efter Sønderjyske. 

Læs også AC Horsens forlænger med offensiv tekniker

Kampbilledet tegnede sig hurtigt som ventet, nemlig med hjemmeholdet på bolden stort set hele tiden, mens AC Horsens tog sig god tid om alle frispark og indkast.

FC Nordsjælland spillede rundt og rundt, men havde ikke nøglen til at åbne Horsens' defensiv.

I den anden ende var gæsterne noget mere effektive. Kim Aabech sikrede en pauseføring mod sin gamle klub, da han udnyttede et glimrende indlæg fra Mathias Nielsen efter fortjeneste. 

Læs også Bo Henriksen: Vores chance for top-6 er lille

Så kunne gæsterne ellers træde endnu længere tilbage på banen, mens FC Nordsjælland ledte og ledte efter åbningen, der kunne fremtvinge en udligning.

Den åbning lod vente på sig, og Horsens var endda tæt på at øge til 2-0, da Jonas Gemmer bragede på overliggeren, men ti minutter før tid gik den ikke længere for Horsens.

Emiliano Marcondes, der i de foregående to hjemmekampe havde scoret fire mål, sparkede flot i mål fra kanten af feltet.

Det mål var ikke nok for FC Nordsjælland, der fem minutter senere fik straffespark. Det tog topscorer Marcus Ingvartsen sig af, og så var en 2-1-sejr i hus for hjemmeholdet.