Auktion: 100 klassiske biler kommer under hammeren

Et internationalt samarbejde sikrer, at Aarhus bliver vært for en af Nordeuropas største auktioner for klassiske liebhaverbiler

Foto: Bjarne Lenger

Mundvandet på mænd i alle aldre vil nok begynde at løbe, som øjnene løber ned over denne nyhed.

For når The Classic Race Aarhus Auction åbner 28. maj, så bliver det med en af de flotteste bilauktioner i Nordeuropa.

Omkring 100 klassiske biler forventes at komme under hammeren til et forventet salgsbudget på 38 millioner kroner i et stort internationalt samarbejde mellem racefestivalen Classic Race Aarhus, auktionshusene Lauritz.com og Silverstone Auctions.

Klassiske liebhaverbiler

De første biler er allerede klar til at rulle op på podiet, og der bliver tale om helt særlige klassiske liebhaverbiler som Ferrari, Aston Martin og Bentley.

- Med den her aftale har vi virkelig brudt lydmuren for bilauktioner. Ikke bare herhjemme men i hele Europa. Det her sikrer ikke bare Classic Race Aarhus men hele Aarhus en fremstående position på den internationale scene, og det er jeg selvfølgelig glad for, lyder det fra Classic Race Aarhus' øverste leder, Niels Brøchner, i en pressemeddelelse.

Aarhus-løb udlover dusør på 10.000 kr.

Det er man enig i hos Silverstone Auctions i England, hvor der er et meget stort marked for vintagebiler.

- Vores kundebase fortsætter med at vokse, og vi ser frem til at tilbyde især europæiske købere og samlere en endnu bedre mulighed for at købe klassiske biler. Derfor er vi meget glade for at være en del af den her nye store auktion, som foregår midt under det prestigefyldte klassiske bil- og motorsport-arrangement i Aarhus, oplyser managing director for Silverstone Auctions Nick Whale.

Classic Race Aarhus bliver afholdt for syvende gang i weekenden 27. - 29. maj 2016.