AUH: Vi indgår gerne i samarbejde om hjertebørn

Børnehjerteoperationer skal fremover udelukkende foretages på Rigshospitalet, og Aarhus Universitetshospital (AUH) er klar til at samarbejde

Sundhedsstyrelsen har i dag besluttet, at børnehjertekirurgi fremover kun skal foretages på ét center i Danmark - nemlig på Rigshospitalet. Dermed er det snart slut med børnehjerteoperationer på Aarhus Universitetshospital.

Claus Thomsen er lægefaglig direktør på Aarhus Universitetshospital, og han er uenig i, at valgte endte med at falde på Rigshospitalet.

- Vi tager selvfølgelig beslutningen til efterretning, selvom vi er rigtig kede af det. Under hele forløbet har vi sagt, at opgaven skal løses på Aarhus Universitetshospital, men nu ser vi fremad og går gerne ind i et konstruktivt samarbejde med Rigshospitalet, så fremtidige og nuværende hjertebørn får den bedst mulige behandling i Danmark, fortæller Claus Thomsen til tv2oj.dk.

Afgørelse: Skejby skal ikke længere operere hjertebørn

Han anser beslutningen som endelig og har endnu ikke et overblik over den personalemæssige situation på Aarhus Universitetshospital.

- Nu skal vi først have beskrevet, hvor store dele af patientforløbet, der skal foregå i Aarhus. Når vi har et overblik over, hvad der skal flyttes til Rigshospitalet, kan vi lave vurderinger af, hvilket konsekvenser det får for personalet, lyder det fra Claus Thomsen.

Tidsplanen for samlingen af børnehjertekirurgien skal aftales mellem Region Midtjylland og Region Hovedstaden, men samlingen forventes at være på plads i løbet af 2016.