Atletikpræsident er begejstret over aarhusiansk VM-rute

Sebastian Coe mener, at cross-ruten ved VM i Aarhus fremstiller sporten som innovativ og moderne

Foto: VALERY HACHE - SCANPIX

Reaktionen fra Det Internationale Atletikforbund (IAAF) var positiv, da det mandag blev præsenteret for ruten til VM i crossløb i Aarhus i 2019.

I en pressemeddelelse fra Dansk Atletik Forbund (DAF) udtrykker præsident Sebastian Coe begejstring over ruten, der blandt andet kommer til at løbe hen over Moesgaard Museums skrånende græstag.

Læs også Oplevelsespark droppet: Projektet mangler fem millioner

- Det er et meget, meget interessant setup, som vil vise vores sport på en innovativ og moderne måde og samtidig vise, at crossløb er en tough sport og med disse omgivelser tage sporten tilbage til, hvad jeg vil kalde det traditionelle crossløb, siger Sebastian Coe. 

DAF, der er arrangør sammen med Aarhus Kommune og Sport Event Denmark, håber, at man med det nytænkende crossløb kan booste sporten såvel nationalt som internationalt. 

Læs også Nyt stadion i Aarhus: Tilskuerne vil tættere på banen

- Vi vil sætte crossløb på dagsordenen, og vi vil invitere danskerne og motionisterne med til VM-festen såvel i dagene op til selve mesterskabet som til selve VM-Raceday.

- Samtidig vil vi med introduktion af en landsdækkende skole-OL cross-turnering lade finalen for denne indgå i selve VM-arrangementet, siger Jakob Larsen, direktør i Dansk Atletik Forbund.

VM-løbet i Aarhus skal afvikles i marts 2019.