Atletikformand: Vi håber på Sara-effekten

Aarhus 1900 vil benytte sig af hypen omkring deres OL-vindende atlet, som de krydser fingre for kan lokke nye medlemmer til

Foto: Aarhus 1900

Foto: Jewel Samad - Scanpix

1 af 2

Da Sara Slott Petersen i nat løb sig en sølvmedalje til OL i Rio, vakte det glæde blandt rigtig mange danskere. Men måske især blandt en flok atletikfolk i Aarhus. Hækkeløberens klub, Aarhus 1900, håber nemlig på, at den øgede fokus på sporten og sølvvinderen kan få betydning for medlemstilgangen.

- Vi har tidl. oplevet Sara-effekten efter et Diamond League stævne, hvor hun gjorde det godt. Derefter kom mange nye medlemmer til, og det håber vi naturligvis på igen. Lige nu har vi svært ved at få armene ned, siger formand for Aarhus 1900 Motion og Atletik, Henning Andersen, til tv2oj.dk.

01:20

Sådan lød det fra Sara Slott selv i Rio efter løbet i nat. 

Luk video

Han forklarer, at Sara Slott Petersen da også fremadrettet vil blive brugt i promoveringen af Aarhus 1900.

- Hun er en god ambassadør for klubben, og der er mange, som ser op til Sara. Det betyder derfor rigtig meget for alle hos os, at hun præsterede så flot i nat, fortæller Henning Andersen.

Selv sad han klinet foran skærmen derhjemme, og kunne ifølge ham se et stort set fejlfrit løb af den aarhusianske atlet.

Læs også Slotts gamle træner: Troede hele tiden på sølvet

- Vi havde snakket om at samle folk i klubben, men kl. 3.15 er bare ikke et særlig godt tidspunkt. Så vi så løbet hver for sig. Det var et helt fantastisk løb, hvor alt klappede på nær den sidste hæk, lyder det fra formanden.

På mandag vil der være en officiel fejring af Sara Slott Petersen, når hun er landet i Smilets By igen.