Atleter blev beluret i årevis: Nu falder dommen

En leder er tiltalt for at have beluret flere end 20 kvindelige orienteringsløbere gennem kuglepenne med indbygget kamera

Den aarhusianske orienteringsløber Maja Alm var med på den tur, hvor en leder blev afsløret i at belure atleterne.

Tirsdag tager Retten i Aarhus stilling i en sag, hvor en leder af landsholdet i orienteringsløb er tiltalt for at have beluret flere end 20 kvindelige orienteringsløbere med skjult kamera.

Beluringen skulle være sket i perioden 2010- 2016.

Kvinderne er, ifølge tiltalen, blevet beluret, mens de var nøgne eller delvist afklædte i badet eller på vej i seng. 

Sagen vil ifølge Ritzau blive behandlet som en tilståelsessag. Det ventes dermed, at lederen vil tilstå, at det var ham, der stod bag beluringen af løberne. 

Beluringen skete ifølge tiltalen ved, at han købte mindst ti kuglepenne med indbygget kamera.

Han placerede kameraerne i kvindernes baderum og i omklædningslokaler, så han kunne filme dem, mens de blandt andet badede. Der er tale om 21 identificerede kvinder og flere ikke-identificerede kvinder fra landsholdet.

Læs også Maja Alm rystet efter lureskandale

Sagen begyndte i maj 2016, da landsholdslederen blev smidt hjem fra det igangværende europamesterskab i orienteringsløb i Tjekkiet. Det blev han, fordi der var blevet fundet skjulte kameraer i flere af atleternes rum.

Den aarhusianske eliteløber Maja Alm var med i Tjekkiet. På Facebook kommenterede hun sagen:

- Det, der gør allermest ondt, er ikke, at vi er blevet filmet, men det, der rammer mig hårdest, er det svigt fra en, som jeg virkelig stolede på. Jeg har ikke løbet i 3 dage, men er sikker på at lysten til at løbe nok skal komme snart.

Anklagemyndigheden kræver, at manden bliver idømt fængselsstraf, hvis han bliver kendt skyldig.