Assistkongen André nyder samarbejdet i front

AC Horsens-angriberen, André Bjerregaard, topper assistlisten i Superligaen, og han nyder rollen som oplægger

02:56

I søndagens 1-0 sejr over Lyngby havde André Bjerregaard næstsidste fod på bolden, Hallur Hansson scorede sit første sæsonmål.

Det var femte gang i denne sæson, at André Bjerregaard blev noteret for en assist, og dermed indtager han førstepladsen på listen, over de spillere, der har leveret målgivende afleveringer i denne Superliga-sæson.

- Jeg har spillet mange kampe og jo mere du spiller, jo bedre bliver du også. I Superligaen er det lidt andet fodbold end 1. Division, og den måde vi spiller på, er meget på omstillinger og erobringer inde centralt, forklarer den 24-årige angriber om sin succes. 

Læs også Horsens overvandt voldsomt pres og fik alle tre point

André Bjerregaards makkere i angrebet, Kjartan Finnbogasson og Kim Aabech, har noteret sig for 5 mål i alt (hvoraf 4 er assisteret af Bjerregaards), og samarbejdet fungerer upåklageligt.

- Jeg spiller super fint sammen med dem begge to. Nu har jeg spillet sammen med Kjartan i hele sidste sæson, og vi har fået et eller andet specielt, mig og ham, siger Bjerregaard og fortsætter.

- Kjartan er en målscorer, lige som Kim også er, og så har jeg nogle andre roller, og det er at lægge op til mål. Det har jeg formået at gøre, så det er super fedt at spille sammen med to, der er så dygtige foran mål. 

Læs også AC Horsens' nye målmand: Jeg vil være nummer 1

André Bjerregaard selv er dog træt af, at han indtil videre kun har scoret et enkelt mål i sæsonen.

- Ja selvfølgelig er jeg det. Nu har jeg haft chancer til i hvert fald to mere, så det er selvfølgelig ærgeligt, at man ikke lige har fået to mere ind, men mit spil og mit arbejde på banen, det er jeg super tilfreds med.

Hvis man spørger Bo Henriksen, bør Bjerregaard dog ikke ærge sig over de manglende mål.

- Jeg er fuldstændig ligeglad med, hvor mange André scorer. Han kommer til at score de mål, der skal scores. Men udover det, så har han en ekstra dimension i, at modstanderen altid er bange for ham, siger cheftræneren.

02:05

Hør Bo Henriksen fortælle om sin assistmager.

Luk video

I videoen øverst på siden, kan du se hele interviewet med André Bjerregaard.

Tirsdag aften kan du se denne uges udgave af Fodbold med Horup, hvor AC Horsens' assistenttræner, Niels Lodberg, kommer i studiet, det er klokken 19.50 på TV 2 | ØSTJYLLAND og tv2oj.dk