Asfaltbakke i skolegården bliver til en hjertebakke

Stjærskolen i Galten har fået 200.000 kroner til at omdanne en asfaltbakke i skolegården

00:56

Knap 200.000 kroner.

Så meget modtog Stjærskolen i Galten fredag formiddag fra TrygFonden.

Pengene skal bruges til en ny hjertebakke. En asfaltbakke i skolegården skal motivere elever og alle i lokalområdet til mere bevægelse både i og udenfor skolen.

Læs også Chris MacDonald giver forældre en opsang: Ta' nu ansvar

Asfaltbakken skal omdannes til en bane med gode muligheder for kredsløbstræning, som blandt andet hjælper med at forebygge hjertekarsygdomme.

- Bakken skal først og fremmest være til glæde for vores elever i skolen, men alle andre borgere i Stjær, børn som voksne, er også mere end velkomne, siger Tina Haslev, skolesekretær og projektkoordinator på skolens hjertebakkeprojekt i en pressemeddelelse.

Sammen med DGI er Stjærskolen ved at udvikle træningsprogrammer målrettet forskellige aldersgrupper lige fra børnehavebørn til ældre pensionister.

Læs også Skoleleder: Bevægelse på skoleskemaet kræver fantasi

Programmerne vil være tilgængelige for alle på bl.a. skolens hjemmeside, i skolegården via QR-koder og i foldere. Til efteråret er planen at afholde en indvielsesevent for alle interesserede, hvor både børn og voksne vil få målt puls, blodtryk og kondital. Efter seks og tolv måneder vil de samme målinger blive foretaget, og forhåbentligt vil de vise en bedring i sundhedstilstanden.

Det er TrygFondens regionale råd i Region Midtjylland, der står bag donationen til Stjærskolen som led i TrygFondens samlede arbejde for at skabe bedre sundhed og trivsel.

I videoen øverst i artiklen kan du se mere om Stjærskolen, der får overrakt knap 200.000 kroner til en ny hjertebakke. Videoen er filmet af Palle Hansen.