Asfalt kan blive dyr

Boligejere frygter at skulle betale for asfalt på villavej

Boligejere på en privat fællesvej i Hammel kan formentlig se frem til en stor regning, når asfalten på deres vej skal skiftes.

Grundejerforeningen Solbakken frygter for de økonomiske konsekvenser af at overtage den nu kommunale villavej:

- Vi har jo ingen chance for at købe asfalt ind til de samme priser som kommunen. De har tusind kilometer asfalt, men vi har 1,2 kilometer. Det bliver jo tre-fire gange dyrere for os at reparere vejen, end det ville være for kommunen, siger formanden for foreningen Flemming Aagaard til DR Østjylland.

Manglende erfaring i asfalt-indkøb og korte vejstrækninger er de almindelige årsager til at private fællesveje

En stor brøler
Parcelhusejernes Landsforening er dog ikke tilfreds. Her mener man, at kommunerne begår en stor brøler ved at lade de private borgere selv stå for planlægningen af asfaltarbejdet.

- Det, kommunen gør, betyder større udgift,  men det er bare ikke dem, der skal betale. Det er samfundsøkonomisk spild, når man laver en vej om fra kommunal vej til privat fællesvej. Og det er det jeg kræver, at man ser på politisk, siger parcelisternes landsformand Allan Malskær til radioen.

Han vil nu have politikerne på Christiansborg i tale, så kommunerne begrænses i muligheden for at skubbe vejvedligholdelsen over på beboerne.