Årsag til ulykke fundet

Det var et hændeligt uheld, der kostede en 46-årig mand livet, da han sprang ud af en helikopter.

En 46-årig mand, der lørdag omkom ved spring fra en helikopter, blev slået bevidstløs, da han ramte helikopterens landingsstel. Sådan lyder politiets foreløbige teori.

Rebet fra en sikkerhedsbøjle, den 46-årige havde i favnen, da han sprang, hang fast i helikopteren. Det forårsagede ulykken, der skete under et eventkursus ved Julsø tæt på Silkeborg, mener politiet.

Den 46-årige mand fra Faaborg var instruktør på kurset og en erfaren dykker. Han var såkaldt sikringsmand og hoppede derfor ud af helikopteren først for bagefter at tage imod kursusdeltagerne, som han havde gjort så mange gange før.

- Vores formodning er, at han sidder med en ponton med et reb på, og rebet sætter sig fast i et håndtag ved siden af det sæde, hvor han sidder. Det gør, at hans spring fra helikopteren bliver afkortet, siger vagthavende ved Silkeborg Politi.

Den 46-årige mand slog hovedet mod den mede, der er en del af helikopterens landingsstel. Han bliver ifølge politiet højst sandsynligt slået bevidstløs, da han rammer meden, og falder livløs ned i vandet med hovedet nedad.

Havarikommissionen skal nu undersøge, hvordan ulykken kunne ske. /ritzau/

LÆS OGSÅ:<STRONG><A href="http://www.tv2oj.dk/nyhe_nyhed_s.asp?newsID=14073">Død efter spring fra helikopter (29/4-2006)</A></STRONG>