Årsag til dårlig mælk ikke fundet

Arla Foods arbejder på højtryk for at finde årsag til, at 150.000 liter ildelugtende mælk blev sendt ud til forbrugerne.

Mejerigiganten Arla Foods med hovedsæde i Århus arbejder i øjeblikket på højtryk for at finde årsagen til, at op mod 150.000 kartoner ildelugtende mælk i weekenden blev sendt ud til købmænd og supermarkeder.

Informationschef Astrid Gade Nielsen fortæller til TV 2 / ØSTJYLLAND, at Arla Foods arbejder med flere forskellige teorier på, hvad der er gået galt. De mange liter mælk er tappet på Arlas mejeri i Skejby ved Århus, og teknikere forsøger i øjeblikket at finde ud af, hvorfor mælken fik en "ram og harsk" lugt.

Astrid Nielsen ønsker ikke at forklare mere om de teorier, mejerikoncernen arbejder videre med. Hun vil først afvente resultaterne af de tekniske undersøgelser.

Ifølge Arla Foods er det en-liters kartoner med skummetmælk, minimælk, letmælk og sødmælk, der er omfattet af fejlen. De er forsynet med mejerikoden M 126, og forbrugerne kan få pengene tilbage ved at henvende sig til den butik, de er købt.

TV 2 / ØSTJYLLAND her mere om sagen i aftenens udsendelser.