Arrieta reddede AGF

Danilo Arrieta blev dagens mand i Århus, da han kort før tid udlignede til 2-2 i kampen mellem AGF og FC Midtjylland.

To minutter før tid så det ud til, at det skulle lykkes for FC Midtjylland at pille humøret ud af 8925 tilskuere på Århus Stadion, som lørdag var troppet op for at se AGF's hjemmekamp i Superligaen.

Men så dukkede den lille fløjspiller Danilo Arrieta op foran mål og bankede bolden ind til slutresultatet 2-2, så smilene igen kunne indfinde sig på lægterne, efter FC Midtjylland havde vendt 0-1 til føring 2-1 på mål af Razak Pimpong og Thomas Frandsen.

Med uafgjort holder begge hold kontakt med toppen af tabellen.

Hverken AGF eller FC Midtjylland formåede for alvor at sætte sig på 1. halvleg, der var præget af lidt for mange upræcise afleveringer på den regntunge grønsvær. FC Midtjylland savnede tydeligvis Mohamed Zidan i front. Holdet manglede tyngde i forreste række, hvor Razak Pimpong ofte lå ganske alene. I løbet af halvlegen lykkedes det derfor AGF at få skubbet spillet frem på banen, ofte med Tobias Grahn i den kreative dirigentrolle. Og efter 19 minutter fik hjemmeholdet udbytte af det lette spilovertag.

Tobias Grahn brød igennem i højre side og lagde et præcist indlæg til Jeffrey Aubynn, der sikkert dirigerede bolden i nettet med pandebrasken. Men euforien blandt AGF-tilhængerne forstummede allerede fem minutter senere, da FC Midtjylland fik udbytte af en af flere kontramuligheder. Claus Madsen trykkede af fra højre side af feltet. Skuddet blev pareret, men bolden fortsatte ind foran mål, hvor Razak Pimpong nærmest fik den i hovedet og udlignede til 1-1.

AGF holdt dog fast i spilovertaget. Efter en halv time kom Jeffrey Aubynn snublende tæt på endnu en scoring, og den mørklødede svensker, der erstattede en skadet Helgi Sigurdsson i front, var i det hele taget konstant pågående. I 2. halvleg fortsatte århusianerne med at have bolden mest. Men bedst som århusianerne var ved at få etableret et pænt pres, blev der tavshed på stadion. Fra over 30 meters afstand trykkede FC Midtjyllands Thomas Frandsen af. Rune Pedersen i AGF-målet virkede nærmest paralyseret og så passivt til, mens bolden sejlede ind i venstre side af målet.

Nu satte hjemmeholdet alle kræfter ind på en udligning. Men de frustrerede tilskuere måtte se afslutningerne sejle forbi mål og pifte forgæves for straffe. Men i 88. minut lykkedes det fortjent at udligne. Danilo Arrieta, der var blevet skiftet ind et kvarter før tid, dukkede op foran tæt foran mål i et tæt pakket straffesparkfelt og bankede bolden ind bag Peter Skov Jensen.

I de sidste minutter brændte det for alvor på for Midtjyllands mål og Peter Skov Jensen måtte flere gange ud i fuld længde. Men flere scoringer blev det ikke til. /ritzau/