Arrangører af streetrace søger tip om sabotage

Striben Randers, der står bag lovlige gaderæs i byen, udlover en dusør på 6500 kr. for tip, der kan opklare muligt hærværk

Lørdag aften løb endnu et lovligt streetrace af stablen i Randers – denne gang var der dog mange flere bump på vejen end tidligere. Banen på Frederikdalsvej i et industriområde  i den sydlige del af byen blev  - formentlig af hærværksmænd - overhældt med olie i timerne før starten.

- Det er med 99 % sikkerhed ikke et uheld, at der er spildt 40 l olie på præcis de 200 m, hvor vi kører. Ingen biler taber så meget olie og så i et zigzag spor, lyder det i dag fra bestyrelsesmedlem hos Striben Randers, Jesper Mølgaard, til tv2oj.dk.

Læs også Streetrace-arrangør: Nyt initiativ kan ødelægge alt

Han og de øvrige arrangører af gaderæsene håber på, at det lykkes at finde frem til den eller de personer, som står bag sabotagen, for meget tyder på, at det er det, der er tale om. I dagene op til løbet skrev flere modstandere af de lovlige streetraces nemlig på Facebook, at de ville ødelægge løbet.

Måtte flytte bane
- Jeg synes, at det er så latterligt. På en måde håber jeg, at det er en 18-årig knægt, der ikke kender konsekvenserne af det her, og så alligevel håber jeg det ikke. For måske skal asfalten graves op på vejen, og det vil koste personen 300.000 kroner og et ødelagt liv, fortæller Jesper Mølgaard.

I den akutte situation lørdag aften kom Randers Kommune ud med en lastbil, der spulede vejen, og så blev der hældt store mængder kattegrus ud. Vejen var dog så medtaget, at det ikke var forsvarligt at køre der. Men der blev fundet en anden løsning.

- Vi flyttede banen 200 m, og løbet blev faktisk en stor succes. Publikum og kørerne var tilfredse. Der var lidt færre deltagere end normalt, fordi mange kommer langvejsfra, og de tog ikke chancen, hvis nu det hele var blevet aflyst. Men jeg er sikker på, vi ser en trodseffekt til næste løb i september, hvor mange kommer for at vise deres opbakning, forklarer han.

Fra Østjyllands Politis side lyder det, at omstændighederne omkring oliespildet stadig undersøges nærmere, og vagtchefen medgiver, at det virker mistænkeligt, at olien er hældt ud lige netop på strækningen, hvor gaderæset holdes.      

Du kan se billeder fra det første lovlige streetrace i Randers tilbage i maj her: