ARoS udstiller berømt videokunst

Fødsel og død er nogle af de store temaer i ARoS Kunstmuseums nye udstilling med verdens førende videokunstner Bill Viola.

Kunstmuseet ARoS i Århus i går under stor mediebevågenhed dørene op til den første store udstilling i Skandinavien med den verdensberømte amerikanske videokunster Bill Viola.

Udstillingen er efter næsten fire års forarbejde arrangeret sammen med de kendte Guggenheim-museer i New York, Bilbao og Berlin. Den omfatter fem meget store ruminstallationer med billede og lyd - heraf flere af Violas hovedværker.

Bill Viola mener selv, at hans værker med deres stærke visuelle billeder, der har været vist over hele verden, aldrig blevet præsenteret flottere end på ARoS, som han kalder 'verdensklasse'.

- Her på Aros fungerer værkerne både arkitektonisk og teknisk bedre end noget andet sted, de har været vist. Det er vigtigt i en globaliseret verden, at en by som Århus kan fremvise et museum af ARoS' kaliber. Ikke mindst i en tid, hvor museerne tiltrækker en stadig større blandet gruppe af mennesker, der i modsætning til tidligere ikke føler nogen distance til moderne kunst, sagde Bill Viola ved et pressemøde.

Udstillingen vises på Aros til den 16. maj. /ritzau/