Aros: Spektakulært kunstværk tager form

De første stålelementer til Olafur Eliassons spektakulære kunstværk hejses op

I dag blev de første elementer til den dansk/islandske kunstner Olafur Eliassons Your rainbow panorama synlige på toppen af ARoS.

Efter omfattende forarbejder går projektets mange teknikere, håndværkere og specialister nu ind i slutfasen med at realisere det opsigtsvækkende kunstværk. Med ophejsningen af de 29 elementer til stålbunden af den 150 meter, cirkelformede rundgang 'Walkway' vil århusianere og besøgende i de kommende dage begynde at se konturen af det imponerende kunstværk.

Realiseringen af tagprojektet sker gennem et partnerskab mellem ARoS, Århus Kommune og Realdania, idet Realdania finansierer etableringen af Your rainbow panorama. Århus Kommune er som ejer af bygningen bygherre på projektet.

På ARoS' vegne glæder museumsdirektør Jens Erik Sørensen sig over at slutfasen nu er indledt:

- Det er fantastisk, at vi nu kan se Olafur Eliassons unikke projekt tage form på taget af ARoS. Vi glæder os meget til at kunne invitere museets gæster på usædvanlige oplevelser i det smukke og forunderlige kunstværk. At det nu lykkes at realisere Your rainbow panorama understreger på alle måder, at miraklernes tid ikke er forbi.

ARoS-bygningen er som koncept bygget over Dantes "Den Guddommelige Komedie" og med realiseringen af tagprojektet fuldendes projektet, der består af Helvede i form af udstillingskonceptet De 9 Rum på museets nederste etage, Skærsilden som selve museet, og Himmelrummet med Your rainbow panorama på museets tag.