ARoS-regnbue ikke fuldendt

Kugle til 10 mio. kr. mangler stadig

Den spektakulære regnbue 'Your rainbow panorama' på taget af ARoS i Aarhus er endnu ikke fuldendt. Der mangler en stor kugle inde i cirklen, og den kommer ikke foreløbig.

Fonden Realdania, som har givet de 62 millioner kroner til regnbuen,er ikke klar med de cirka 10 millioner kroner, der skal til at opføre 'Sphere', som kuglen hedder.Det oplyser fondens direktør Hans Peter Svendler til Århus Stiftstidende.

- ARoS er flot uden kuglen. Kunstværket kan godt opleves uden den, og vi blev overbevist om det, da Olafur Eliasson var den første, somsagde, at værket kunne fungere uden kuglen, siger Hans Peter Svendler til Århus Stiftstidende.

Han tror på, at det kan være en fordel for ARoS, at værket kommer i etaper.

- Så får publikum en ny attraktion at gå efter om syv år, eller hvornårdet bliver siger Svendler.

Linser i taget
Kuglen skal være 10 meter i diameter og have linser i taget. Når man kigger i dem, og solen står det rigtige sted, vil det se ud som enregnbue.

Kunstneren bag værket, dansk-islændingen Olafur Eliasson, er indstillet på, at 'Sphere' skal fuldende værket.

- Værket er blevet mere konsekvent ved, at regnbuen står alene. Det er minimalt og direkte. Under processen kaldte jeg det et hårdere værk. Men jeg vil stadig gerne have kuglen, og det vil jeg blive ved med at sige de næste 20-30 år, siger Olafur Eliasson.