ARoS åbner tagpavillon

Olafur Eliasson afslører nyt kunstværk på toppen af museet

02:01

1 af 2

Den 310 kvadratmeter store Tagpavillon er placeret på vestsiden af kunstmuseets store tagterrasse, hvis træbeklædning sidste år ligeledes blev muliggjort via en donation fra Købmand Herman Sallings Fond.

Tagpavillonen indeholder et infocenter, Sky Room, hvor museets gæster blandt andet kan få en introduktion til Olafur Eliassons kunstværk Your Rainbow Panorama. Pavillonen huser desuden Sunset Lounge, et eksklusivt lokale med udsigt mod vest og solnedgangen. Her er Olafur Eliassons nye kunstværk Your condensation installeret.

- Jeg har fulgt byens interesse for regnbuen; set hvordan byen har taget imod Your rainbow panorama og omvendt. Det har været en stor oplevelse for mig at se, hvordan folk har taget den til sig. Jeg vil gerne sige tak til Købmand Herman Sallings Fond og tak til museet for den overgang Tagpavillonen nu giver gæsterne fra museet og op til regnbuen, sagde Olafur Eliasson ved åbningen.

Se: Royal udstilling er en succes

Loungen vil blive lejet ud til middage og arrangementer eksempelvis for museets sponsorer og øvrige samarbejdspartnere. Når Sunset Lounge ikke er lejet ud, kan museets gæster nyde forfriskninger i lokalet. Tagpavillonen betyder desuden, at gæsterne fremover kan bevæge sig under tag direkte fra museet og op i Your rainbow panorama.

Museumsdirektør Jens Erik Sørensen glæder sig:

- Vi er særdeles taknemmelig for den flotte donation, som opfylder hele tre behov: For det første det praktiske, at man altid kan komme op til Your rainbow panorama tørskoet, hele året rundt, i storm og sne. For det andet at vi får to ekstra rum, hvor der kan foregå forskellige aktiviteter. Og endelig for det tredje og ikke mindst at museet får et nyt Olafur Eliasson-kunstværk, der er tæt forbundet med regnbuen.

Den nye Tagpavillon er tegnet af schmidt hammer lassen architects, der også var rådgivere på byggeriet af Your Rainbow Panorama og arkitekterne bag selve ARoS-bygningen.

Se mere i tv-indslaget øverst på siden.