Arnoldi: Pengene findes ikke

Umuligt at rejse penge til "Store Robert", siger han

Computergrafik af "Store Roberts" placering ved indsejlingen til Aarhus Havn. Foto: Computergrafik

Formanden for Statens Kunstråd, billedkunstneren Per Arnoldi forudser, at det bliver umuligt at rejse pengene til at realisere skulpturen "Store Robert", som Aarhus kommune har sagt ja til at modtage som "gave" fra idemanden Frank Johansen.

-  Jeg anser det først og fremmest som et pengeprojekt. Og jeg er sikker på, at kritikerne af skulpturen i Aarhus kan tage det roligt. De penge findes nemlig ikke, siger Per Arnoldi til JP Aarhus.

Da projektet for tre år siden blev lanceret i København, kostede den 1800 tons tunge statue 200 mio. kr., men nu hævdes prisen blot at være mindst 100 mio. kr.

-  Det er voldsomme beløb, der nævnes. Og da debatten rasede i København var der aldrig et budget på bordet. Det er mildt sagt usædvanligt, når man diskuterer noget af så stort omfang, at der ikke er noget som helst konkret om, hvor pengene skal komme fra, siger Per Arnoldi til JP Aarhus.

Frank Johansen har tidligere sagt, at et ja til placeringen i Aarhus betyder, at private investorer nu står klar til at gå ind i projektet.