Arla satser stort på biogassen

Danmarks største anlæg skal give firmaet grøn profil

Mejeri-giganten Arla med hovedsæde i Aarhus er parat til at  investere i et biogasanlæg, som formentlig bliver det hidtil største i Danmark. 

Morgenavisen Jyllands-Posten skriver, at anlægget årligt skal forarbejde 400.000 ton gylle og 130.000 ton biprodukter fra mejerierne. Resultatet bliver en gasproduktion svarende til energiforbruget i 8000 almindelige parcelhuse.

Arla aftager selv al gassen, som blandt andet skal dække det meget store energiforbrug på koncernens mælkepulverfabrik ved Videbæk vest for Herning.

- Vores fabrikker har et stort forbrug af energi 24 timer i døgnet, 365 dage om året. Dermed kan vi garantere, at der altid vil være afsætning for biogassen, fortæller koncerndirektør Jais Valeur til Jyllands-Posten.

Han forventer, at Arla på længere sigt vil investere i flere biogasanlæg. For Arla er det primære formål med investeringen at få en grønnere profil.

Energiforbruget på Arlas fabrikker dækkes i dag af naturgas. Ved at skifte til biogas fra det planlagte anlæg reduceres udledningen af CO2 med 32.000 ton, skriver Jyllands-Posten.