Arla Foods åbner pengetanken

Arla Foods med hovedsæde i Århus overvejer at finansiere koncernens udvikling ved at

Mejerigiganten Arla Foods' ledelse overvejer nu at tære på virksomhedens egenkapital for at finansiere mejerikoncernens udvikling, der aktuelt er præget af en stribe store opkøb, skriver Jyllands-Posten.

Samtidig kanaliserer Arla op mod 400 mio. kr. fra virksomhedssalg ind i en strategifond, der er øremærket finansiering af opkøb.

Planerne, der skal godkendes af Arlas repræsentantskab, markerer et historisk stilskifte og indebærer, at der i alt hentes op mod en mia. kr. frem fra selskabets reserver. Penge, der nu aktiveres for at sikre, at Arla kan udvikle sig uden at belaste økonomien hos selskabets andelshavere - de danske og svenske mælkeproducenter.

 

- Det er en balance. På den ene side er det vigtigt at udvikle virksomheden for at sikre indtjeningen i fremtiden. På den anden side må vi tage hensyn til, at virksomhedens tiltag ikke må belaste andelshavernes økonomi for hårdt. Det er korrekt, at vi - for at sikre den balance - har planer om at oprette en strategifond og samtidig anvende en del af selskabets egenkapital, siger Arlas koncernøkonomidirektør, Jørn Wendel Andersen, til avisen.

I løbet af det seneste halve år har Arla gennemført eller bebudet store opkøb i Danmark, Finland og Storbritannien. Samtidig ekspanderer virksomheden hastigt i Kina samt på flere udvalgte markeder i Europa.