Århusianere skal presse skraldet

Århusianske skraldemænd nægter at tømme overfyldte containere. Låget skal kunne lukkes helt, mener de.

Århusianerne slipper i første omgang for en skraldestrejke. På et fagligt møde tidligt torsdag morgen besluttede byens 120 skraldemænd ansat i tre private firmaer at køre ud.

Dermed bliver skraldespandene tømt, men ikke én eneste af de overfyldte spande, som er stridens kerne. Det understreger formanden for skraldemændenes fællesklub, Jan Hammer.

- Det står helt fast, at vi af hensyn til risikoen for at få sundhedsskadelige partikler i luftvejene kun tømmer de spande, hvor låget er helt lukket, siger han til Ritzau.

Han vurderer, at omkring hver tredje skraldespand er overfyldt. Så selv om skraldemændene arbejder, så vil skraldet alligevel 'koge over' mange steder ikke mindst i den indre by i den kommende tid.

<STRONG>EKSTRA:</STRONG>Århus Kommunale Værker har lavet en vejledning, der viser, hvor fyldt en skraldespand må være. Du kan læse manualen ved at klikke - <STRONG><A href="http://www.tv2oj.dk/admin/nyheder/Upload/Dokumenter/overfyldninger[2].pdf" target=_blank>HER! </A></STRONG><EM></EM>

<EM>(PDF-dokument. Kræver Acrobat Reader)</EM>