Århusatleter til tops i Italien

Sølv til både dame- og herre-atlet fra Århus 1900 ved årets sidste europæiske duathlon-konkurrence

Susanne Svendsen og Søren Bystrup, begge Århus 1900, gentog tirsdag bedriften fra Powerman Belgien og blev begge nr. 2 i Powerman Italien.

Konkurrencen blev kørt i byen Malgrate ved Comosøen, i samme område som Lombardiet Rundt køres. Faktisk er den hårdeste stigning fra dette cykelløb - 13 km med en gennemsnitlig stigningsprocent på 6,6 - lagt ind på ruten. Og det fik afgørende betydning for både damernes og herrernes konkurrence.

Søren Bystrup, Århus 1900tri, siger om løbet:

- Det var en meget hård konkurrence både pga. det hårde felt, men også pga. af en meget hård rute kombineret med hårde vejrbetingelser. Min taktik var at angribe på cyklen i dag, og det lykkedes til fulde. At jeg så slog den forsvarende verdensmester i et spurtopgør til sidst var bare prikken over i'et.

Både på dame- og herresiden var der et meget stærkt felt til start, og hos herrerne var både kort- og langdistance- verdensmestrene til start. Det var dog duathlon-legenden Joerie Vansteelant, der løb med sejren foran Søren Bystrup.

Powerman Italien afrunder den europæiske duathlonsæson, dog har Søren Bystrup en enkelt opgave tilbage, da han skal køre Powerman Malaysia om knap tre uger.