Århus sur på Horsens

Århusborgmester Louise Gade (V) har fået en undskyldning fra sin kollega i Horsens efter strid om annonce.

En annoncekampagne, der forsøger at lokke århusianere til at flytte til Horsens, har vakt forundring og vrede på borgmesterkontoret i Århus.

Afsender af annoncerne, der har været bragt i avisen JP Århus, er Horsens Kommune. Det skriver Horsens Folkeblad i dag. I en annonce, der blev bragt den 17. august, lyder overskriften "Stjernestunder i kulturens by", og i teksten står der bl.a. - Sidste år valgte 350 at flytte fra Århus til Horsens. Overvejer du også at flytte?

Annoncen indeholder desuden et par billeder af huse, der er til salg i Horsens, samt Horsens Kommunes logo, hjemmesideadresse og telefonnummer.

At Horsens på den måde går på jagt efter nye borgere i Århus, er Århus' borgmester Louise Gade (V) ikke glad for.

- Vi blev lidt overraskede over, at en samarbejdspartner er medunderskriver til en annonce, hvor man meget direkte går på strandhugst i vores kommune, siger Louise Gade til Horsens Folkeblad.

Da hun så annoncen, sendte hun straks et brev til borgmester i Horsens Vagn Ry Nielsen (S) for at få en forklaring.

- Jeg mener, vi er ude over de tider, hvor vi skal konkurrere mod hinanden. I stedet skal vi arbejde sammen, siger Louise Gade.

Brevet fra Louise Gade har fået borgmester Vagn Ry Nielsen til at beklage annoncekampagnens udseende. Men ikke fordi Horsens Kommune går på strandhugst.

Det er nemlig i realiteten ikke Horsens Kommune, der er afsender for annoncekampagnen, men en række ejendomsmæglere fra Horsens. De opfordrede Horsens Kommune til at koordinere en kampagne for at lokke nye folk til Horsens fra Århus-området, forklarer Vagn Ry i et brev, som i forgårs blev sendt til Louise Gade.

Endvidere siger borgmesteren, at det er mæglerne, der betaler den største del af udgiften til annoncerne. At Horsens Kommune alligevel er kommet til at fremstå som afsender for annoncerne er en fejl, som nu er blevet rettet.

- Jeg er enig i, at vi som nabokommuner ikke skal gå på strandhugst hos hinanden. Den tid er forbi. Og det glæder mig også, at det er meget lang tid, siden jeg har hørt, at virksomheder i Horsens har modtaget direkte opfordringer om at flytte til Århus.

På borgmesterkontoret i Horsens betragter man nu sagen som afsluttet. Det samme gør Louise Gade, der i går fik undskyldningen fra Horsens.