Århus Sporveje udliciteres

Århus Sporveje skal udliciteres om fem år. Det bliver en af konsekvenserne af det borgerlige budgetforlig.

Århus-borgmester Louise Gade (V) kunne fredag morgen efter 23 timers maratonforhandlinger præsentere et budgetforlig for 2004, der indeholder besparelser på 280 millioner kroner. Bag forliget står de fire borgerlige partier Venstre, Konservative, de Radikale og Dansk Folkeparti. Dermed står Socialdemokratiet, SF og Enhedslisten uden for aftalen.

Forliget betyder, at det århusianske busselskab Århus Sporveje udliciteres, så det kan overtages af en ny driftsherre i 2008. Også kommunens sprogcenter og naturforvaltning skal ud i licitation.

Overraskende indgår det også i aftalen, at dækningsbidraget for erhvervslivet fastfryses. Det var ellers venstrefløjens krav til aftalen. Dermed skal skoler, ældre og kulturen skæres mindre end først antaget.

Alligevel betyder forliget, at der skal spares omkring 100 millioner på daginstitutionernes budgetter. Det vil blandt andet betyde, at institutionerne vil være lukket i tre uger i sommerperioden. Alle legestuer vil også blive nedlagt.

- Der sker massive besparelser på daginstitutionerne, og på en række områder er budgetforliget økonomisk uansvarligt. Der er en række forslag i budgetforliget, som vi står inde for, men også nogle punkter, vi ikke kan gå med til, blandt andet udliciteringen af Århus Sporveje, siger socialdemokraternes politiske ordfører Jacob B. Johansen til Ritzau.

Lotte Tobiasen sidder i kørestol og har kun fem procent syn, derfor har hun brug for hjælp til transport

play Ændringer i Flextrafik til handicappede: Lotte risikerer at få indskrænket sit sociale liv

s6qt8t43fs2c2nt6h20201201121714

playSygeplejerske går på arbejde med ondt i maven – nu er der hjælp på vej

brændeovn

play Ny lov på plads: Gamle brændeovne skal skiftes eller skrottes ved boligkøb

Smukfest 2019

Festivalarrangører med opråb: Vi vil have festerne tilbage

dankort betaling køb købe køber

'Det er Mogens fra Danske Bank' Politiet beder pårørende advare ældre

20201203-124325-L-1920x1279we

Her er det store åbne spørgsmål efter dagens minksamråd: - Det er jo et mysterium, siger analytiker