Århus-rådmand vil bygge nyt fodboldstadion

Peter Thyssen (R) vil endegyldigt aflive debatten om den fodboldfjendske løbebane på AGF's hjemmebane.

Mange fodboldtilhængere er trætte af atleternes løbebane rundt om grønsværen på NRGi Park.

Løbebanen betyder nemlig, at afstanden mellem tribunerne og spillerne på græsset er større end på de fleste andre fodboldstadions.

Flere års stadion-debat kan dog få en brat afslutning, hvis rådmand for Teknik og Miljø i Århus Kommune Peter Thysen får held til at realisere sine planer.

Thyssen drømmer om at få bygget et helt nyt fodboldstation. Et projekt, der kan realiseres, hvis kommunen samtidig dropper planerne om en ny multiarena.

- Her og nu kan jeg ikke se lyset for enden af tunnelen for en multiarena. Det er også derfor, at jeg mener, at vi skal se på, om et nyt fodboldstadion vil være mere realistisk, både pris- og arealmæssigt, siger Peter Thyssen til Jyllands-Posten

Rådmanden er blevet inspireret af Henrik Brandt, som er direktør i Idrættens Analyseinstitut. Henrik Brandt har tidligere foreslået i Århus Stiftstidende, at interessekonflikten skal løses ved blandt andet at flytte AGF's hjemmekampe til et nyt fodboldstadion, som foruden fodbold også skal have plads til koncerter og forskellige events.

- Det er som om, at de mange aktiviteter på NRGi Park spænder lidt ben for hinanden. Stadion derude vil aldrig kunne tilfredsstille et fodboldpublikum. Derfor vil jeg gerne være med til at genoplive en idé om at lave en ren fodboldarena et andet sted i Århus, siger Thyssen til Jyllands-Posten.