Århus Kommune skal have flere byer

Ny planstrategi giver bud på hvordan kommunen kan vokse med 75.000 indbyggere og flere byer inden år 2030. Se hele visionen her.

I dag har Århus Kommune offentliggjort en planstrategi, der giver bud på, hvordan kommunen inden år 2030 kan vokse med flere byer og 75.000 indbyggere.

Målet er, at kommunen vil opføre nye byer og udbygge nuværende byområder samt opføre flere regionale erhvervsområder og plante nye skove.

-Århus skal være en by i udvikling og udbygge sin position som Vestdanmarks hovedby. Derfor er det en helt nødvendig forudsætning, at byen vokser og giver mulighed for boliger til alle. Langt flere mennesker skal i de næste årtier have mulighed for at bosætte sig i Århus for at sikre en fortsat positiv udvikling på erhvervsområdet, ud-dannelsesområder, kulturområdet med mere, udtaler borgmester, Nicolai Wammen, i pressemeddelelsen, hvor han bakkes op af rådmand, Peter Thyssen.

- Det er vigtigt, at fremtidens Århus bygger på sammenhæng mellem kollektiv trafik, bolig og erhverv. Derfor skal alle de nye byer og mange af de nuværende byområder bindes sammen med såvel det eksisterende som det fremtidige nær- og letbanenet. På den måde kan borgerne spare tid på transport, og vi opnår samtidig en gevinst for miljøet, udtaler rådmand, Peter Thyssen, i pressemeddelelsen.

I alt indeholder visionen, at kommunen inden år 2030 er blevet tilført 50.000 arbejdspladser, 10.000 studiepladser og 50.000 boliger.

Forslaget er i dag blevet godkendt af Magistraten og er sendt videre til politisk behandling i byrådet.

Hvis byrådet godkender forslaget, bliver det lagt ud til debat, hvor alle borgere får mulighed for at komme til orde.

<a href="/files/dokumenter/andet/nye_byer_Aarhus_kom.pdf" target="_blank">Se hele visionen på et kort ved at klikke her</a> (Åbner pdf-fil)