Århus Kommune inddrager borgerne

En ny hjemmeside skal inddrage borgerne aktivt i arbejdet med de kommende besparelser.

Når Århus Byråd torsdag vedtager budgettet for 2011, er det samtidig startskuddet til at indhente idéer og synspunkter fra borgerne om, hvordan kommunen kan gennemføre de nødvendige effektiviseringer og besparelser på ca. 360 mio. kr. om året i de næste fire år.

Idéerne skal blandt andet indhentes via hjemmesiden <a href="http://www.sammenomaarhus.dk" target="_blank">sammenomaarhus.dk</a>, hvor borgere og brugere, under eget navn eller anonymt, kan komme med deres input og idéer til den forestående sparerunde.

Idéerne skal blandt andet bruges til at kortlægge, om der er opgaver, der kan løses på nye og innovative måder.

Det er også håbet, at idéerne kan inspirere til at løse opgaver på mere effektivt i fremtiden og synliggøre, om der er opgaver, kommunen slet ikke behøver at løse.

- Det er vigtigt for mig, at besparelserne kommer til at foregå på en ordentlig måde. Derfor lægger vi op til en åben og demokratisk proces, hvor alle borgere, bruge og medarbejdere vil få mulighed for at deltage. Det er mit håb, at mange vil benytte sig af de nye muligheder, som er stillet til rådighed, siger Nicolai Wammen i en pressemeddelelse.

Borgernes idéer samles i et idékatalog, der præsenteres for byrådet, som har ansvaret for at gennemføre besparelserne.

Det er derfor også byrådet, der endelig beslutter, hvilke idéer der skal arbejdes videre med.