Århus Kommune ikke ansvarlig for dødsulykke

Det var beskeden i en kendelse fra retten i Århus, hvor moderen til otte-årig dreng, der døde på legeplads, fik afvist søgsmål.

Århus Kommune er ikke ansvarlig for den ulykke, der i august 2004 kostede en otte-årig dreng livet på en legeplads.

Drengens mor, Maybritt Sørensen, ønskede at sagsøge Århus Kommune for at få placeret ansvaret for ulykken, men dommerens kendelse faldt altså ud til kommunens fordel.

- Der er i dag truffet afgørelse om, at Århus Kommune er frifundet. Det vil sige, at vi ikke får prøvet spørgsmålet om kommunens erstatningsansvar, fordi retten har fundet, at den allerede udbetalte godtgørelse er tilstrækkelig, siger moderens advokat, Thomas Ghiladi, til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Århus Kommune har frivilligt udbetalt 25.000 kroner til drengens mor, men sammen med sin advokat ville hun have det forhøjet med 50.000 kroner.

Nu skal Maybritt Sørensen så beslutte, om hun vil anke kendelsen.

- Afslaget betyder, at vi ikke kommer videre med sagen med mindre afgørelsen ankes til Vestre Landsret. Og det vil jeg stærkt anbefale min klient at gøre, for der foreligger landsrets-praksis på området, hvor godtgørelsen fastsættes til ikke mindre end 50.000 kroner siger Thomas Ghiladi, der forventer en endelig afgørelse herpå i løbet af de næste tre til fire måneder.