Århus Kommune bag pokerskole

En kommunal fritidsklub ved Århus vil arrangere pokerturneringer og undervisning i hasard for børn. Rådmand kræver redegørelse.

Det er Lisbjerg Fritidsklub under Århus Kommunale Ungdomsskole, som i efteråret vil afholde pokerturneringer for børn helt ned til 11 år.

Det oplyser TV 2 | ØSTJYLLAND.

Som en del af undervisningen vil fritidsklubben også lære børnene om risikoen ved at spille hasard spil om kontanter. Alligevel er lederen af Center for Ludomani betænkelig.

- Her vil man blåstemple det at spille poker og hasard. Men poker er traditionelt forbundet med penge, og unge og pengespil hænger ikke sammen. Hvis man starter tidligt med at spille poker, er risikoen for at udvikle ludomani langt større, siger Michael Bay Jørsel, der er leder af Center for Ludomani, til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Henrik Lund, der står bag turneringerne, afviser kritikken.

- De unge mennesker kan allerede spille poker i et vist omfang. Hensigten er at lære de unge om alle de facetter, som pokerspillet dækker. Og at aflive den myte, at poker skulle være et hasardspil, siger han til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Den ansvarlige rådmand for fritidsklubberne i Århus Kommune, Gert Bjerregaard (V), har i dag krævet en redegørelse om initiativet.

<b>Se mere på TV 2 | ØSTJYLLAND i onsdagens nyhedsudsendelse klokken 19.30.</b>