Århus-klage over smøl med renoveringspulje

Erhvervs- og Bygge styrelsen må ansætte flere folk til at behandle støtteansøgninger, siger Århus-borgmester Nicolai Wammen.

Erhvervs- og Byggestyrelsen bliver nødt til at ansætte private sagbehandlere for at få sat skub i bevillinger fra renoveringspuljen, siger den socialdemokratiske Århus-borgmester Nicolai Wammen på baggrund fra meldinger fra håndværksmestre i området om, at de er begyndt at fyre folk.

- Det ser ud til at være ved at sande til i bureaukrati. Det er helt uacceptabelt, at ansøgningerne ligger og samler støv, siger Nicolai Wammen.

Dansk Byggeris regionsformand for Østjylland, Michael Ancher, siger, at han har meldinger fra håndværksmestre inden for flere faggrupper om, at de har afskediget folk. Han har dog ikke tal på, hvor mange.

- Inden renoveringspuljen kom, var nogle begyndt at skære ned, men beholdt så folk for at afvente, at de fik noget arbejde. Men nu er de så begyndt at afskedige, siger Michael Ancher.

I et fælles brev til økonomi- og erhvervsminister Lene Espersen opfordrer Dansk Byggeri og borgmesteren samt rådmanden for teknik og miljø, den radikale Peter Thyssen, hende til at "sætte turbo på sagsbehandlingen af ansøgninger i relation til renoveringspuljen".

To uger efter ansøgningsfristen den 14. april meldte Erhvervs og Byggestyrelsen, at 10.000 ansøgninger af i alt 100.000 var behandlet. Da var antallet af sagsbehandlere også øget fra 50 til 75.

Siden er antallet af godkendelser og afslag steget meget, og der er også ansat endnu flere sagsbehandlere, oplyser styrelsen, der torsdag laver en ny opgørelse.

Ministeren har anslået, at den i alt 1,5 milliarder kroner store pulje vil give job til 4000 ansatte i byggebranchen.