Århus har fået 4G

Telia har åbnet for hurtigt mobilt internet i dele af Århus

Som det første teleselskab i Danmark åbnede Telia torsdag sit telenet på den nye 4G-teknologi. Det betyder muligheden for særligt hurtige forbindelser via mobilt internet.

Med en 4G-dims koblet til computeren kan man hente data ned med en hastighed på op til 80 megabit pr. sekund. Dermed kan et musikalbum på 10 numre hentes ned på et halvt minut.

- 4G er det nyeste og hurtigste inden for mobilt internet. Med en 4G-dongle i den bærbare computer kan vore kunder foretage tunge downloads med hastigheder, som de kender fra deres faste internetforbindelse, siger Jesper Brøckner Nielsen, administrerende direktør i Telia Mobility Services.

Telia dækker dele af København, Århus, Odense og Aalborg med 4G-net. Inden 2011 er omme, skal 75 procent af danskerne være omfattet af det nye netværk.

Selvom der endnu ikke er dækning i alle byer, åbner Telia for salg af 4G i Telias netbutik og alle Telia-butikker. Det sker af hensyn til danskere, som arbejder eller har familie i de store byer og gerne vil have 4G-adgang.

Jesper Brøckner Nielsen forklarer, at Telia kan udbygge netværket hurtigt, fordi man har gode mastepositioner.

- Samtidig er vi i gang med at gøre 3G-netværket landsdækkende og opgradere hastigheden til 21 megabit pr. sekund, siger Jesper Brøckner Nielsen.

Prisen for et 4G-abonnement på den højeste hastighed bliver 399,- kroner om måneden. Dertil kommer køb af en 4G-dongle til 499,- kroner.