Årets Restaurant: Frederikshøj
Wassim Hallal vinder Årets Restaurant 2012
Årets Restaurant 2012 blev søndag aften kåret ved en Gallafest på Søllerød Kro. Prisen gik til Restaurant Frederikshøj på Oddervej.
Det er således Wassim Hallal, der for anden gang indenfor blot seks år, vinder prisen. Og det var et stærkt felt, der måtte se sig slået af Restaurant Frederikshøj. De øvrige nominerede var AOC, Søllerød Kro, Geranium og Noma.
For at komme i betragtning til prisen skal alle parametre indenfor restaurantoplevelser være opfyldt: Maden, innovation og velsmag, menuer, "den røde tråd", vin&drikke sortimentet, tema & udvalg, servicering/betjening af gæster "overall", atmosfære, bordkomfort, bestik/glas m.v., temperatur, lysforhold, akustik, musik.
Årets nye spiseguide - Den Danske Spiseguide 2013 - udkommer i dag. Læs mere på www.dendanskespiseguide.dk
Årets øvrige hæderspriser
Årets Særpris: Ikoniseringen af Rene Redzepi, Noma., der bliver det tiende IKON i dansk gastronomi.
Årets Bo&Spis adresse : Norsminde Kro, Odder
Årets Kokkeprofil: Jacob Mielcke, Mielcke & Hurtigkarl, Kbh.
Årets Restaurantchef: James Spreadbury, Noma, Kbh.
Årets Vin&Aveckort: Søllerød Kro, Holte
Årets Sommelier: Sammy Shafi, Kokkeriet, Kbh.
Årets Mad&Vin match: Dragsholm Slot, Hørve
Årets Frokostrestaurant: Remouladen, Vejle
Årets Brasseri/Bistro: Bistro Boheme, Kbh.
Årets Ost: Nimb Louise, Kbh.
Årets Dessert: Stammershalle Badehotel, Gudhjem
Årets Gennembrud: Frederiksminde, Præstø