Årets idrætsklub fra Aarhus

Klatreklub hædret af Danmarks Idrætsforbund

Fornem hæder til Århus Klatreklub

Århus Klatreklub blev lørdag i forbindelse med Danmarks Idrætsforbunds årsmøde kåret til "Årets Idrætsforening".

Foreningen vandt i konkurrence med fire andre nominerede foreninger og blev udover hæderen belønnet med 100.000 kroner.

- Jeg er sindsygt glad for prisen, som Årets idræsforening, for det er et kæmpe skulderklap til den måde, som vi gør tingene på i Århus Klatreklub, siger Nicolai Ørum-Petersen, formand for Århus Klatreklub.

Siden 2008 har klubben formået at fordoble sit medlemstal fra 300 til 600, og det er blandt andet derfor, at klubben får prisen.

Frit initiativ og ansvar

Århus Klatreklub er også gået nye veje med aktiviteter og organisering. Den traditionelle holdopdeling er opgivet til fordel for et system, hvor medlemmerne kan træne, når de har lyst - på tværs af alder, køn og niveau.

- Jeg er overrasket, og prisen kommer uventet, for jeg synes egentlig, at vi gør tingene på den mest naturlige måde ved at sætte initiativet frit for medlemmer og frivillige. Medlemmerne kan klatre, når de vil, og de frivillige har fået ansvar og løser de opgaver, som de er bedst til, og som de har interesse i. Det er meget naturligt for os, siger Christian Nicolai Ørum-Petersen.

De fire øvrige nominerede til prisen var Middelfart Badminton Klub, IF Ryttergården, Silkeborg GF og Solrød Taekwondo Klub.