Arena Midt i Kjellerup får ansigtsløft for millioner

Arena Midt i Kjellerup får støtte til at udvide udendørsarealerne, der omringer arenaen

Foto: Visualisering

Den store idrætshal Arena Midt i Kjellerup i Silkeborg Kommune skal opgraderes.

Eller rettere - udendørsarealerne, der omgiver hallen, skal have en ansigtsløftning, og der har man fået en flot støtte.

Lokale og Anlægsfonden støtter byggeriet med 1,5 millioner kroner, og det skal forvandle en græseng til et aktivitetsområde, der skal hedde Arena Parken, hvor der både er plads til boldspil, løb og cykling.

Der er tale om et område på 40.000 kvadratmeter.

På pladserne skal man kunne dyrke yoga, styrketræning, badminton, fodbold, håndbold og streetbasket, beachvolley og forskellige former for cykling. En del af området asfalteres, og der kommer et støttepunkt for cyklister med trykluftpumper og cykelvask, står der i en pressemeddelelse.

Lokale klubber inviterer til topstævne

Projektet koster over syv millioner kroner, men de første 5,5 er fundet, da Silkeborg Kommune giver fire millioner, mens Lokale og Anlægsfonden altså bidrager med halvanden million.

- Idrætshallernes udearealer kan bruges til meget mere end fodboldbaner. Dette projekt viser, hvordan et udeareal kan tages i brug som et område til nye aktiviteter, der både understøtter det, der foregår inde i en idrætshal, og helt nye aktiviteter, som ellers ikke forbindes med idrætshaller. Arena Parken bliver et inspirerende eksempel på, hvordan en idrætshal kan få mere værdi som aktivitets- og mødested, uden at der ændres på selve bygningerne, men alene etableres et attraktivt udeområde, siger Oliver Vanges, udviklingskonsulent i Lokale og Anlægsfonden, i en pressemeddelelse.