App til naturelskeren

Nu kan du dele, hvad du ser af planter og dyr

Naturhistorisk Museum i Aarhus lancerer i samarbejde med hjemmesiden fugleognatur.dk, en ny app til smartphone, som udelukkende er til naturelskeren.

Selv kalder museumsinspektøren fra Naturhistorisk Museum, Morten D.D. Hansen den nye applikation for en god nyhed til kratluskeren, og for den "største revolution i nyere dansk naturhistorie".

Applikationen, der har fået navet Naturbasen, gør det muligt at indtaste præcise observationer af dyr, planter og svampe, mens man står ude i naturen, ligesom man kan se, hvad andre har iagttaget dér, hvor man befinder sig lige nu.

Naturbasen er den moderne udgave af en feltbog, som nu er tilpasset den præcise lokalitet og det præcise tidspunkt. De gamle opslagsværker, der beskriver dyr og planter i naturen kan derfor kasseres, for den nye app serverer al nødvendig viden på et sølvfad.

Naturbasen findes både til iPhone og Android og er gratis at downloade og bruge. Udviklingen er gjort mulig ved hjælp af en donation fra Nordea Fonden, som støtter naturformidlingsprojekter overalt i landet.