Ansøgninger er væltet ind

Uddannelsessteder slår rekord

00:26

1 af 2

Dyrlæge, fysioterapeut eller datamatiker. I dag klokken 12 udløb fristen for ansøgninger på de videregående uddannelser.

På uddannelsesinstitutionerne i Aarhus har der det seneste døgn været tryk på systemene. Fælles for dem alle er, at de igen i år oplever fremgang.

Blandt andet Erhvervsakademi Aarhus har oplevet stor interesse.

- Det ser igen i år rigtig godt ud med hensyn til de ansøgere, vi har her på Erhvervsakademi Aarhus, siger rektor Christian Mathiasen til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Fremgang på uddannelserne

Erhvervsakademi Aarhus har i år modtaget 4000 ansøgninger, hvilket er en stigning på 10 procent i forhold til sidste år.

Også på Aarhus Universitet er ansøgningerne væltet ind. Her forventer de, at ansøgertallet vil være på mere end 25.000. Sidste år var der omkring 24.000 ansøgere.

- Det er meget, meget tilfredsstillende, siger pressechef Anders Corell fra Aarhus Universitet til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Hos VIA University College kan de heller ikke få armene ned. Her har de modtaget 17.896 ansøgninger. En stigning på 12 procent i forhold til 2012.

- Det er jo fantastisk, at vi igen i år kan have fremgang. Der er selvfølgelig nogle uddannelser, der er gået tilbage, og andre er gået frem, men i gennemsnit er det rigtig fint, siger Helle Doktor Simonsen fra studieadministrationen på VIA til TV 2 | ØSTJYLLAND.

I studieadministrationen på Erhvervsakademi Aarhus har personalet nærmest måtte arbejde i døgndrift siden i går.

Hør i videoen ovenfor, hvor travlt personalet har haft.