Anonymt tilbud skal hjælpe misbrugere

Aarhus Kommune håber at nå en ny type mennesker med HeltAnonym Aarhus

Foto: Colourbox

Mange især unge mennesker tror ikke, at de har et misbrug, eller er i givet fald i tvivl om det. De tør måske heller ikke henvende sig til misbrugsbehandlingscentret af frygt for at blive registreret. For et halvt år siden lancerede Aarhus Kommune derfor tilbuddet HeltAnonym, som nu udvides.

Uddannelsesinstitutioner, læger og andre med kontakt til folk, der kan have problemer med stoffer, er kommet i spil.

Det kostede 21-årig livet: Stoffet er utilregneligt

- Det er en ny målgruppe, som vi forsøger at fange. Mange unge mennesker mangler et sted at gå hen, hvor de ikke bliver registreret og kan være anonyme. Jeg tror, at en del med et muligt misbrugsproblem holder sig tilbage netop på grund af det, siger chef for Center for Misbrugsbehandling i Aarhus Kommune, Vinnie Thomsen, til tv2oj.dk.

På centret har man på det seneste fået flere og flere henvendelser fra unge, der er i tvivl, om de har et problem.

Unge med weekendforbrug

- Det er unge med et weekendforbrug, som måske er blevet større. De har et ellers velfungerende liv med uddannelse og job, men på sigt kan deres forbrug udvikle sig til et farligt misbrug, forklarer Vinnie Thomsen.

En del af de omkring 30-32 unge mellem 18-25 år, der bruger misbrugscentret hver måned, har andre psykiske udfordringer grundet et misbrug, men denne type mennesker er altså så anderledes.

Unge narkotestes til festerne på Grenaa Gymnasium

- Nogen kan have behov for oplysning, og i forhold til behandling er det så lidt de samme tiltag som med andre misbrugere, fortæller lederen.

Vil du i kontakt med tilbuddet HeltAnonym, er det hver tirsdag kl. 16.30 til 19.00 i Grønnegade 47 i Aarhus eller på tlf. 41 85 87 31 på alle hverdage.