Annegrete: Det er frustrerende

Får hjælp til at komme i bad, men sendes i arbejde

01:53

1 af 2

Norddjurs Kommune har bevilliget 55-årige Annegrete Chrestensen ekstra hjemmehjælp, men samtidig kræver Kommunens jobcenter nu, at hun skal i arbejdsprøvning for fjerde gang.

- Det er frustrerende, at man ikke ejer sit eget liv, siger Annegrete Chrestensen, der er kontanthjælpsmodtager fra Auning.

Annegrete Chrestensen har været sygemeldt i 4 år efter en faldulykke, og hun får hjemmehjælp fra Norddjurs Kommune til personlig pleje og rengøring.

Men selvom hun ikke kan tage ordentligt vare på sig selv, har kommunen tidligere sendt hende i arbejdsprøvning 3 gange, og nu vil Kommunen have hende af sted igen.

Sideløbende er hendes tilstand blevet forværret, og Kommunen har valgt at øge hjemmehjælpen til Annegrete Chrestensen, men samtidig har den samme kommune også besluttet at sende hende i arbejdsprøvning for fjerde gang.

- Der er jo lavet rapporter på, hvad jeg kan arbejde, og hvad jeg ikke kan arbejde, og alle lægepapirerne er i orden, siger Annegrete Chrestensen, der ikke forstår Kommunens beslutning.

Det gør Kirsten Pagers, socialrådgiver hos 3F Djursland, heller ikke.

- Jeg synes, at det er grotesk, og jeg synes, at man vrider noget ud af en borger, som ikke er realistisk i forhold til en rolle på arbejdsmarkedet. Det er en reduceret rolle, hun ville kunne få på arbejdsmarkedet. Et eller andet sted er der forhåbentlig en lille rolle til hende, men det vil aldrig blive fuldtidsarbejde. Det tror jeg ikke på, siger Kirsten Pagers.

Norddjurs Kommune har ikke ønsket at kommentere sagen.

Du kan se mere om Annegrete Chrestensen i indslaget øverst på siden.