Annas forældre drømmer om forbedringer for deres datter

Moren til 13-årige Anna har nu haft knap fire måneder uden retten til tabt arbejdsfortjeneste

02:07

13-årige Anna er fysisk og psykisk handicappet, og hun har meget svært ved at holde en hel skoledag uden støtte fra sine forældre.

Alligevel er det præcis det, hun skal, da den nye inklusionslov i skolerne betyder, at skolerne skal kunne rumme handicappede elever på fuld tid. 

Læs også Tvinges til lang skoledag: Frygter Anna vil skade sig selv

Og da den slog igennem, fortolkede Aarhus Kommune reglerne til, at de kunne tage penge fra tabt arbejdsfortjeneste fra Annas mor, Sonja Bang-Møller.

- Sonja og jeg har måttet løbe hurtigere for at holde Anna i godt humør. Hvis vi eller andre voksne ikke er nok ved Anna, oplever vi, at hun kan finde på at være selvskadende, siger Annas far, Holger Bang-Møller.

Der er gået knap fire måneder siden, Anna blev tvunget til de lange skoledage, der altså også gør ondt på familiens økonomi. Familien fra Elev ved Lystrup er ikke den eneste, der har en oplevelse af, at kommunen har fortolket loven anderledes.

Derfor har Undervisningsministeriet samt Børne- og Socialministeriet sendt et brev til landets kommuner om, hvordan serviceloven og folkeskolelovgivningen skal spille sammen. 

Læs også 400 henvendelser dagligt: Store problemer med handicapkørsel

- Jeg kan ikke forestille mig andet, end at de er nødt til at ændre nogle ting, men om de får ændret det, der svarer til mine forhåbninger, det kan jeg godt tvivle på, siger Holger Bang-Møller.

Aarhus Kommune oplyser, at brevet ikke umiddelbart giver anledning til ændringer i kommunens tilgang. 

Se mere i tv-indslaget øverst i artiklen. 

04:13

VIDEO: TV 2 | ØSTJYLLAND besøgte Anna og hendes forældre tilbage i august i år. Se tv-indslaget her.

Luk video