Anmeld huller i vejen med mobiltelefonen

Aarhus Kommune opfordrer bilister og cyklister til at anmelde huller i vejen ved brug af smartphones

Cyklister der hver morgen møder huller, kan nu hjælpe kommunen med at få et overblik. Aarhus Kommune er nemlig fra ca. midten af februar, klar med en ny applikation til smartphones, der kan bruges til at anmelde huller i vejen. Det skriver version2.dk

Da en smartphone typisk er udstyret med en GPS, kan borgere nøjes med at sende et billede via en speciel applikationen. Men det er også muligt at sætte et kryds på et kort via hjemmesiden.

- Det her er en helt ny måde at komme i dialog med borgerne på. I dag har vi kun en simpel formular, hvor man kan indberette huller. Men det er en envejskommunikation, hvor borgeren ikke aner, hvad der sker. På den her måde kan man følge med i arbejdet, siger Pablo Celis, der er projektleder for Århus Cykelby til version2.dk

På hjemmesiden www.hulivejen.dk kan man se, når ens indberetning er modtaget, når en plet på kortet bliver rød. Når den skifter til gul er reparationen igang, og når den er grøn, er arbejdet overstået.

Den hårde vinter har taget hårdt på asfalten, og derfor kan brugerne ikke forvente, at skaderne bliver udbedret med det samme.