Anlægger havn på rekordtid

Snart skal færgen sejle fra Ballen til Kalundborg

Om bare et halvt år kan samsingerne indvie en helt ny færgehavn i Ballen.

Anlægsarbejdet går i gang på lørdag og bliver varetaget af entreprenørvirksomheden MT Højgaard, som har vundet udbuddet om den nye Ballen Færgehavn.

Projektet tager 57 måneder og bliver udført i flere etaper. Til oktober vil selve færgelejet stå færdig og være klar til indsejling, så samsingerne fremover kan sejle til Kalundborg fra Ballen.

At færgelejet kan bygges på seks måneder skyldes ifølge MT Højgaard nøje planlægning:

- Vi har brugt ventetiden til at udtænke nogle enklere løsninger på anlæggelsen af havnearealet og kajkonstruktionen og samtidig sikre bygherren et bedre produkt. Det gør det muligt at arbejde mere effektivt uden at gå på kompromis med kvaliteten. Samtidig imødekommer vi både kommunens ønsker for tidsplanen og økonomien samt vores egne målsætninger med hensyn til projektstyringen og afleveringen, siger Jacob Skaar, afdelingschef i MT Højgaard, i en pressemeddelelse.

Alle materialerne bliver sejlet til øen, så fartøjerne kommer til at sejle i døgndrift de næste par måneder.

Færgelejet på molen kommer til at være 600 meter langt. Derudover skal der blandt andet anlægges en ny adgangsvej til havnen på omkring 300 meter, 20.000 kvadratmeter parkeringsareal, opmarchareal og en bygning med plads til ventesal.