Anklaget for sexmisbrug

Anklager kræver mindst fire års fængsel

Efter flere års efterforskning af opholdsstedet Elverkær, som blev lukket af Skanderborg Kommune i 2010, sidder den tidligere leder af stedet fredag på anklagebænken i Retten i Horsens.

Den nu 63-årige mand har ifølge anklageskriftet begået flere forskellige overgreb mod tre plejebørn i perioden 1998-2009. Anklagemyndigheden vil kræve flere års fængsel i sagen.

Mere end fire års fængsel

- Vi går efter mere end fire år, og det er derfor, vi bringer sagen for et nævningeting. Men jeg har ikke lagt mig helt fast på en strafpåstand endnu, siger anklager Mette Schjoldager til Berlingske Nyhedsbureau.

I alt rummer anklageskriftet 11 forhold, og ifølge anklagemyndigheden står man med en stærk sag mod den 63-årige.

- Vi rejser kun de sager, der holder, men når vi snakker om sager om sædelighedsforbrydelser, er det meget afgørende, hvordan tingene løber af stablen i retten. Sagen ser stærk ud på papiret, og vi mener, at vi har en god sag. Men vi er stadig afhængige af forklaringerne fra de forurettede, så tingene kan selvfølgelig ændre sig, siger anklageren, der også oplyser, at der er indkaldt 30 vidner i sagen.

Nægter sig skyldig

Anklagerne omhandler tre børn, to piger og en dreng. Det første offer, en nu 21-årig kvinde, var kun seks år gammel, da institutionslederen ifølge anklagerne første gang tvang sig til samleje med hende.

Dette blev ved i syv år, blandt andet på en sejltur til Norge og på køreture. Hun blev desuden tvunget til urinsex med manden.

Senere blev en dengang 12-årig pige ifølge anklageskriftet misbrugt igennem fem år af manden, og fra 2005 til 2009 skulle den tiltalte flere gange have tiltvunget sig analt samleje med en dreng, der var ni år, da overgrebene begyndte.

Tiltalt for ulovlig besiddelse

Manden er desuden tiltalt for ulovlig besiddelse af et haglgevær, en riffel og en pistol samt ammunition.

Han har siden sin anholdelse i maj sidste år nægtet sig skyldig i sagen, hvor også Skanderborg Kommune har været nødt til at lave en redegørelse om sin rolle i sagen.