Anklager afviser afpresning

Under dagens retsmøde angreb forsvareren for den 48-årige mand pludselig politiets afhøringer

03:01

1 af 2

Den 48-årige mand fra Randers, som er tiltalt for en række seksuelle forbrydelser beskyldte i dag gennem sin forsvarer Søren Salomonsen politiets efterforskere for at have truet ham med udlevering til USA. Den påstand nægter anklager Morten Rasmussen fra Østjyllands Politi.

- For det første synes jeg, at det rent tidsmæssig kom på i irrelevant tidspunkt i dag, men det må vi se, hvad retten siger til. Derudover vil jeg sige, at udleveringen altså kun blev nævnt som en mulighed, og sådan er det i alle sager af den her karakter, forklarer Morten Rasmussen.

For anklagemyndigheden er fokus i dag på et chatforum og beskeder i dette, som skulle afsløre, at den tiltalte havde til hensigt at købe et spædbarn i Rumænien - hvad han selv nægter. Et svensk vidne skal belyse forholdet.

- Det er chat på svenskerens side, der har betydning i sagen. Uden at komme for dybt ind i hans rolle og de konkrete beviser, kan jeg sige, at det på siden skulle fremgå, at den tiltalte og den svenske mand ville købe spædbarnet i Rumænien, siger anklageren.

Se hele interviewet med Morten Rasmussen øverst på siden.