Anker frifindelse af bankchefer

Landsretten skal have chancen for at bedømme teori om kursmanipulation, mener Bagmandspolitiet. Tidligere direktør for Sparekassen Kronjylland er indblandet i sagen

Bagmandspolitiet har besluttet at anke frifindelsen af en stribe jyske bankchefer til Vestre Landsret.

Retten i Hjørring frifandt 1. juli de otte mænd for anklagerne om kursmanipulation, mandatsvig og bedrageri. Blandt de tiltalte er en tidligere direktør for Sparekassen Kronjylland i Randers.

Men Bagmandspolitiet giver altså ikke fortabt. Onsdag siger statsadvokat Morten Niels Jakobsen, at frifindelsen af de syv ankes til Vestre Landsret.

Se: Bankbosser er blevet frifundet

- Efter at jeg og mine medarbejdere har læst den 350 sider lange dom meget grundigt, har vi besluttet at anke til Vestre Landsret, siger statsadvokaten til Ritzau.

- Det er en beslutning, som er truffet ud fra en samlet vurdering. Vi mener, det er rigtigst, at landsretten får mulighed for at afgøre sagen.

Mændene har siddet på topposter i Morsø Sparekasse, Ebh Bank og Sparekassen Kronjylland.

Se: Kunne ikke bevise komplot

De beskyldes for at have lagt en plan om at presse kursen på to obligationer og en bankaktie kunstigt i vejret.

Formålet var at score store gevinster, som gik til mændene, et par hustruer og nogle bekendte. Udbyttet var cirka seks millioner kroner, påstås det.

Kun et enkelt medlem af domsmandsretten i Hjørring mente, at anklagen delvist var bevist. Tre havde begået kursmanipulation og mandatsvig, mente mindretallet.