Anker efter sejr: Han er hurtigst

For første gang i karrieren blev Hammel-rytteren Chris Anker Sørensen danmarksmester i landevejsløb. Det skete via spurtsejr på Djursland

Den nykårede danmarksmester i landevejscykling, Chris Anker Sørensen (Tinkoff-Saxo), måtte ud i en tomandsspurt, da kampen om at køre i dannebrogstrøjen søndag skulle afgøres i Rønde på Djursland.

Her slog Hammel-rytteren konkurrenten Martin Mortensen fra Cult, selv om Chris Anker Sørensen anså sig selv som den langsomste sprinter af de to ryttere.

- Jeg føler virkelig med Martin, for ni ud af ti gange er han jo hurtigere end mig i en spurt. Vi kender hinanden ud og ind, for vi er fra samme årgang og har kørt mod hinanden lige siden drengeårene, siger Chris Anker Sørensen til Politiken.

Se: Spurtede sig til DM-titlen

De to ryttere kørte solo på løbets sidste seks kilometer. Her var det hovedsageligt Cult-rytteren, der tog føringen, og det var helt efter hensigten, siger Lars Michaelsen, der er sportsdirektør for Tinkoff-Saxo.

Martin Mortensens høje tempo betød, at rytterne ikke blev indhentet, men det blev altså ikke til et danmarksmesterskab til den skuffede Cult-rytter.

- Jeg er meget skuffet. Jeg har efterhånden kørt nationale mesterskaber en del gange i min karriere, og toppen af podiet var det eneste mål for mig, så det er selvfølgelig meget skuffende at være så tæt på, siger Martin Mortensen i en pressemeddelelse.

Alexander Kamp fra ColoQuick blev nummer tre i det 209 kilometer lange løb.