Anine samlede 75.000 kr. ind på to døgn

14-årig pige fra Tilst vil have genopført en ødelagt træskulptur

01:24

1 af 2

- Wow! Det er så overvældende.

Anine Vissing Qvist har svært ved at samle sig onsdag morgen, da TV 2 | ØSTJYLLAND ringer for at høre, hvordan det går med hendes indsamling.

Selv i telefonen er glæden ikke til at tage fejl af. Hendes mission er lykkedes: 75.000 kroner er samlet ind.

- Jeg gjorde det, fortæller hun.

Søndag aften startede 14-årige Anine Vissing Qvist fra Tilst en indsamling via Facebook under overskriften 'Vi vil ha' træmanden tilbage tilbage til Tilst'.

Hendes mål var at få samlet 75.000 kroner ind til at genopføre træskulpturen 'Simon Selvgjort', som blev bygget i genbrugstræ af kunstneren Thomas Dambo i oktober i år.

14-årig pige starter indsamling: Vi vil have træmanden tilbage

Den meterhøje træmand blev placeret på en skrænt i Tilst med udsigt over Viborgvej, men fik ikke lov til at blive siddende særlig længe. Under stormen 'Gorms' rasen den 29. november blev skulpturen blæst omkuld og smadret til pindebrænde.

'Simon' kommer tilbage

Det ærgrede Anine Vissing Qvist, som besluttede sig for at samle penge ind for at få 'Simon' tilbage. Med hjælp fra virksomheder og private er målet nu nået.

- Jeg startede med 13.000 kroner og fik så 10.000 kroner fra Silvan og 25.000 kroner fra Helloo.dk og i går kom så de sidste 20.000 kroner, som Silvan donerede, siger hun og fortsætter:

- De sidste 7.000 kroner får jeg i dag.

Det er ikke kun træskulpturen, der er blevet væltet omkuld. Det er Anine Vissing Qvist også. Bare af følelser.

Hun glæder sig nu til, at kunne overrække de 75.000 kroner til kunstneren, som skal stå for genopførelsen. Planen er, at 'Simon Selvgjort' kommer tilbage til Tilst i foråret - nu i en mere stormsikker udgave, fortæller Anine Vissing Qvist:

- Den sad ikke ordentlig fast. Vinden væltede ham og så gik han i stykker, fordi han blev kastet rundt. Nu skal han sidde bedre fast.

Du kan se et interview med Anine Vissing Qvist i videoen øverst i artiklen.

Træet, som skulpturen blev bygget af i første omgang, kom fra Silvan. Nedenfor kan du se det Facebook-opslag, som byggekæden lagde op tirsdag aften: