Anholdt var smidt ud af Gellerup

Boligforening undersøger sag om våben og trusler

02:03

1 af 2

Brabrand Boligforening undersøger nu sagen, hvor maskerede mænd stod frem her på TV 2 | ØSTJYLLAND og truede en rivaliserende gruppe i Aarhus Vest.

To personer blev torsdag varetægtsfængslet i sagen i fire uger.

Den ene af dem har adresse i en af Brabrand Boligforenings lejligheder og kommer fra en familie, som allerede én gang er blevet smidt ud af boligforeningen.

Derfor vil Brabrand Boligforening nu undersøge sagen nærmere.

- Det er rigtig svært at sikre. Vi står jo ikke og beder om at se Id-kort, når man går ud og ind af sin bolig. Det er rigtig vanskeligt. Vi kan sikre, at de mennesker, vi smider ud, ikke kommer tilbage og står på en lejekontrakt, men vi kan ikke forhindre, at nogen flytter ind midlertidigt uden vores vidende. Det kan ikke lade sig gøre, siger Keld Laursen, der er direktør i Brabrand Boligforening.

Se: Bande: Vi er i krig

Den varetægtsfængslede og hans familie mistede for år tilbage retten til at på i boligforeningen. Det skete efter en af sønnerne i familien blev dømt for ildspåsættelse af børnehaven Viben.

Sidste år fik Brabrand Boligforening medhold af Højesteret, at familien kunne smides på porten.

Og nu undersøger boligforeningen så den konkrete sag fra sidste uge for at finde ud af, hvad der videre skal ske.

Se: Gemte ammunition i bamse

- Det vurderer vi i de nærmeste dage i samarbejde med vores advokat, om der er tilstrækkelig grundlag. Det er en afvejning af retssikkerheden som skal holdes op mod hensynet til vores beboers tryghed, siger Keld Laursen.

Han fortsætter.

- Fordi man har haft en bror eller søster, som har været kriminel for år tilbage, er man det jo nødvendigvis ikke selv nu. Og derfor holder vi ikke folk ude af vores boliger. Det er noget, vi gør situationsbestemt og i den konkrete situation, siger Keld Laursen.

Du kan se mere om sagen i indslaget over artiklen.