Anholdt med våbenattrapper

Mænd kørte rundt med falsk maskingevær nær JP

Tre unge mænd er sigtet for trusler på livet, efter de i går aftes kørte rundt i området nær Jyllands-Posten i Viby med våbenattrapper i bilen.

Ifølge Østjyllands Politi var det en patrulje, som under et rutinetjek opdagede bilen med de tre mænd.

Med det samme, at mændene fik øje på politiet, satte de farten op og forsøgte at flygte. Efter en kort biljagt fik patruljen standset bilen og fik kigget ind i den.

Her så politifolkene, at den ene af mændene sad fremme med et maskingevær på forsædet, mens der blev fundet en pistol handskerummet. Begge viste sig ved nærmere eftersyn at være attrapper.

På baggrund af mændenes truende adfærd, og det faktum, at de kørte rundt netop nær Jyllands-Posten og også tegneren Kurt Westergaards hjem, har fået Østjyllands Politi til at sigte de tre mænd for trusler på livet, fortæller chefpolitiinspektør Bent Preben Nielsen til TV 2 | ØSTJYLLAND.

- Situationen taget i betragtning, at de kører rundt i et område, som vi er meget opmærksomme på, siger han og fortsætter:

Se: Anholdt med våbenattrapper

- De er heldige, at det var nogle besindige politifolk. Det kunne have ført til en unødvendigt hårdhændet reaktion, når man møder folk, man tror, er bevæbnet. Det svarer til at gå ind i en lufthavn med en våbenattrap,

De tre mænd er henholdsvis 19, 21 og 21 år gamle og fra Aarhus-området. De blev alle kørt til afhøring hos politiet og er efterfølgende blev løsladt.

Udover sigtelsen for trusler på livet, har de tre mænd nu også fået en række yderligere sigtelser på nakken - blandt andet for hæleri, fordi politiet mener, at våbenattrapperne stammer fra et tidligere indbrud.

Under en ransagning af mændenes hjem fandt politiet en peberspray, ulovligt fyrværkeri og hash, som der nu også er rejst sigtelse for.

Østjyllands Politi understreger, at anholdelsen viser, at politiets sikkerhedsniveau er højt i området nær Jyllands-Posten.

Til Ekstra Bladet fortæller politiet, at der formentlig er tale hashhandlere.