Anders Kure stopper i AGF

Forsvarsspilleren søger nye udfordringer

04:30

Foto: agf.dk

1 af 2

Anders Kure har spillet i AGF hele sin karriere, men nu er det snart slut.

Han er en af flere AGF-spillere, der har kontraktudløb til sommer, og den aftale bliver ikke forlænget.

- Jeg havde en snak med Brian (Steen Nielsen, red.) for nogle uger siden, hvor jeg fortalte ham om min situation og mine tanker om, at jeg var på et tidspunkt i mit liv og min karriere, hvor jeg godt kunne tænke mig at komme ud og prøve noget nyt. Vi blev egentlig enige om at vente med at offentliggøre det, indtil vi forhåbentlig havde klaret skærene i Superligaen - både for klubbens og min egen skyld, så der ikke kom så megen opmærksomhed på det. Det endte desværre ikke sådan, og det er ikke, fordi det hedder 1. division, at jeg er på vej væk. Jeg er utrolig trist over, at det skulle ende på den her måde. Det er ikke lige gået efter mit hoved, siger 28-årige Anders Kure i en pressemeddelelse.

Han har båret den hvide trøje i mere end 20 år, og det har derfor ikke været en nem beslutning.

- Det er selvfølgelig med blødende hjerte, at jeg skal rejse herfra. Jeg har haft 20 års jubilæum, og det er vel de færreste, der prøver det. Jeg kan se tilbage på en tid, hvor jeg har gjort alt, hvad jeg kunne, og det håber jeg da også, at dem, der er omkring klubben, vil huske mig for, siger han og fortsætter.

Se: Derfor rykker AGF ned

- AGF har været hele mit liv og Fredensvang mit andet hjem. Jeg tør slet ikke tænke på, hvor mange timer jeg har brugt her, så det bliver specielt efter sommerferien ikke at skulle møde ind til træning, siger Anders Kure.

Han måtte søndag se nederlaget til Sønderjyske fra tribunen, og i sidste runde af Superligaen skal AGF en tur til Aalborg. Dermed har Anders Kure spillet sin sidste kamp på hjemmebanen i Aarhus - i denne omgang i hvert fald.

- Jeg er blevet lært op med, at hårdt arbejde betaler sig, og at man skal give alt, hvad man har i sig. Så kan man godt komme rigtig langt, selvom der måske er nogle, der er blevet givet et større talent end en selv. Det har jeg prøvet at efterleve - både op igennem ungdomsårene, men også de sidste år på førsteholdet, og det har bragt mig langt, synes jeg. Og selvom jeg ikke var med i går, har jeg da også en forhåbning og drøm om, at jeg ikke har spillet min sidste hjemmekamp for AGF, siger Anders Kure.

Se: AGF-træner: Jeg er ked af det

Den 28-årige forsvarsspiller ved endnu ikke, hvad fremtiden vil byde på rent fodboldmæssigt.

- Jeg har ikke noget konkret på hånden, så nu må vi se, hvad der sker de næste par måneder. Jeg er åben for det meste. Jeg er utrolig glad for at være i AGF, men jeg kan også mærke, at jeg er et sted i mit liv og min karriere, hvor jeg skal ud og prøve noget andet og bo et andet sted. Rent personligt tror jeg også, at det vil være godt for mig at komme ud i nogle andre rammer, siger Anders Kure, der debuterede på AGF's førstehold i 2003 i en alder af 17 år.

Og Anders Kures afgang er ikke godt nyt for Brian Steen Nielsen, der er sportschef i AGF.

- Det er ærgerligt og trist, for med den attitude og karakter, Anders har, er det en spiller, vi altid kan bruge. Det er en nøje overvejet beslutning, han har truffet i samråd med sin familie, og jeg vil på AGF's vegne gerne takke Anders for den enestående indsats, han har ydet for AGF. Han har et kæmpestort fighterhjerte, og det er også derfor, at vores fans har taget ham til sig, men jeg synes også, at han har udviklet sig til at blive en bedre og bedre fodboldspiller, siger Brian Steen Nielsen og fortsætter med at kaste roser efter Anders Kure.

- Han har altid formået at kæmpe sig til en plads på holdet, uanset hvem han har skullet konkurrere med i midterforsvaret, og det fortæller meget om Anders' mentalitet. Han er facitlisten på de værdier, vi har i klubben, og jeg vil gerne ønske ham al mulig held og lykke i hans videre karriere.

Anders Kure står noteret for 221 førsteholdskampe for AGF.

I indslaget over artiklen kan du høre Anders Kure fortælle om sin afsked med AGF.